09-01-2024 Vaststelling herstelbesluit BP Schansgebied met identificatiecode NL.IMRO.0451.BPSchansgebied-VG02

Op 12 april 2023 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Schansgebied met identificatiecode NL.IMRO.0451.BPSchansgebied-VG01 vastgesteld. Nadien is gebleken dat voor het bouwvlak waarin de nieuwe woningen gerealiseerd worden, per abuis de maten van het vorige bestemmingsplan zijn aangehouden. Middels een herstelbesluit met identificatiecode NL.IMRO.0451.BPSchansgebied-VG02 dat de gemeenteraad heeft vastgesteld op 30 november 2023, zijn deze maten - die horen bij de verschillende onderdelen van de definitieve contour waarbinnen de woningen komen in het schip van de kerk - nu aangepast op de verbeelding van het bestemmingsplan.

Van de gelegenheid is gebruik gemaakt om de onderbouwing voor de parkeerbalans in het Schansgebied iets nader te onderbouwen. De uitkomst van de balans blijft gelijk. Tevens is de parkeerbalans middels het herstelbesluit voor de duidelijkheid thans bijgevoegd in een aparte bijlage bij het bestemmingsplan in aanvulling op het onderdeel van de toelichting bij het bestemmingsplan dat gaat over parkeren en verkeer. 

Vastgesteld plan ter inzage

Het vastgestelde herstelbesluit ligt ter inzage in het gemeentehuis vanaf 11 januari 2024. Tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kunt u het plan met bijbehorende stukken inzien in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis. Het herstelbesluit BP Schansgebied is tevens digitaal raadpleegbaar op ruimtelijkeplannen.nl en via omgevingswet.overheid.nl/home  door te zoeken op identificatiecode NL.IMRO.0451.BPSchansgebied-VG02. De digitale versie van het plan kunt u tevens telefonisch opvragen bij mevrouw S.D. Meulenbelt van de afdeling Wonen & Werken via het nummer (0297) 513 111.

Verdere procedure

De dag na deze publicatie start de termijn voor het indienen van beroep tegen het plan. Gedurende zes weken kunnen belanghebbenden beroep instellen bij één instantie, te weten de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld tegen het bestemmingsplan Schansgebied met identificatiecode NL.IMRO.0451.BPSchansgebied-VG01 hoeven niet apart beroep in te stellen tegen het herstelbesluit. Hun beroepen tegen het bestemmingsplan Schansgebied zijn op grond van artikel 6:19 Algemene wet bestuursrecht automatisch ook gericht tegen het herstelbesluit met identificatiecode NL.IMRO.0451.BPSchansgebied-VG02. Vanzelfsprekend kunt u uw eerdere beroep wel aanpassen naar aanleiding van het herstelbesluit.