09-01-2024 Vaststelling bestemmingsplan Correctieve herziening Legmeer West fase 4, 5 en 6

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Uithoorn in zijn vergadering van 21 december 2023 het bestemmingsplan Correctieve herziening Legmeer West fase 4, 5 en 6 met identificatiecode NL.IMRO.0451.CorHerzLegmeerW456-VG01 heeft vastgesteld.     

Toelichting

Het bestemmingsplan Correctieve herziening bestemmingsplan Legmeer West fase 4, 5 en 6 betreft een correctieve herziening van het bestemmingsplan Legmeer West fase 4, 5 en 6 dat op 21 december 2017 door de raad is vastgesteld. Door de flexibele insteek van het plan zijn na realisatie en de bouw van de ontwikkeling  de kadastrale grenzen en de feitelijke inrichting niet overal overeenkomstig de bestemmingsgrenzen. Dit betekent dat een merendeel van de percelen niet goed aansluiten op de daadwerkelijke bestemming. Middels onderhavige correctieve herziening is de verbeelding hierop gecorrigeerd, zodat de feitelijke/ uiteindelijke situatie aansluit op de juridische situatie van het bestemmingsplan. 

Ter inzage

Het voornoemde bestemmingsplan ligt van 11 januari 2024 tot en met 21 februari 2024 (6 weken) ter inzage. Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan zijn digitaal te raadplegen op ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatiecode NL.IMRO.0451.CorHerzLegmeerW456-VG01. Daarnaast liggen de stukken ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn gedurende de openingstijden van het gemeentehuis

Indienen beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door belanghebbenden. Het beroep kan alleen worden gericht tegen de daadwerkelijke inhoud van het bestemmingsplan. Beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Verdere procedure

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend. Is een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening ingediend dan treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.