09-01-2024 Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan parapluplan parkeren, Uithoorn

Op 21 december 2023 heeft de gemeenteraad van Uithoorn het bestemmingsplan parapluplan parkeren vastgesteld.  

Toelichting 

De gemeenteraad heeft op 2 november 2023 de Parkeervisie Uithoorn vastgesteld. Ter uitvoering van deze visie heeft het college een bestemmingsplan Parapluplan Parkeren opgesteld en aan de gemeenteraad ter besluitvorming voorgelegd. Ter uitwerking van het bestemmingsplan parapluplan parkeren heeft het college de Beleidsregels Parkeernormen Uithoorn vastgesteld. Op grond van de Parkeervisie Uithoorn in samenhang met de Beleidsregels Parkeernormen Uithoorn is er nu een integrale parkeernormensystematiek ontwikkeld voor de hele gemeente Uithoorn. Het onderhavige bestemmingsplan Parapluplan Parkeren vormt het juridisch-planologische anker van dit systeem. Een zogeheten dynamische verwijzing vanuit het plan naar de Beleidsregels Parkeernormen Uithoorn zorgt ervoor dat het college particulieren kan verplichten om parkeerplaatsen op eigen terrein te realiseren in overeenstemming met de parkeernormen uit de beleidsregel. Een dynamische verwijzing betekent dat de juridische norm vastligt in het plan en de uitwerking of invulling van die norm plaatsvindt in een beleidsregel. De hoofdregel is in dit geval dat parkeren bij particuliere initiatieven op eigen terrein dient plaats te vinden. 

Ter inzage 

Het Bestemmingsplan Parapluplan Parkeren ligt vanaf 11 januari 2024 t/m 21 februari 2024 gedurende 6 weken ter inzage. Het besluit is digitaal te raadplegen op ruimtelijkelijkplannen.nl en omgevingswet.overheid.nl met planidentificatiecode NL.IMRO.0451.BPParkeren-VG01. Daarnaast liggen de stukken ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn gedurende de openingstijden van het gemeentehuis. De digitale versie van het plan kunt u tevens telefonisch opvragen bij mevrouw S.D. Meulenbelt van de afdeling Wonen & Werken via het nummer (0297) 513 111.

Verdere procedure

De dag na deze publicatie start de termijn voor het indienen van beroep tegen het plan. Gedurende zes weken kunnen belanghebbenden beroep instellen bij één instantie, te weten de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.